Съветът на ЕС днес постигна съгласие да повиши размерите на

...
Съветът на ЕС днес постигна съгласие да повиши размерите на
Коментари Харесай

Дават €5 млрд. на Украйна, ЕС санкционира Русия заради Навални

Съветът на Европейски Съюз през днешния ден реализира единодушие да увеличи размерите на помощта за украинските въоръжени сили с 5 милиарда евро посредством специфичен фонд за подкрепяне. Друго съглашение е санкционирането на Русия поради гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални.

" С този фонд ние ще продължим да оказваме помощ на Украйна да се пази от съветската експанзия с всичко належащо и толкоз дълго, колкото е належащо ", сподели висшият представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Външните министри на страните от Европейски Съюз през днешния ден също по този начин се споразумяха за налагането на нови наказания против Русия в отговор на гибелта на опозиционния политик Алексей Навални.

Този ход идва след дирижираното преизбиране на съветския президент Владимир Путин този уикенд. Изборите в Русия бяха помрачени от гибелта на Навални в затворнически лагер в Сибир през февруари.

" Вотът в Русия беше избор без действителен избор ", съобщи немската външна министърка Аналена Бербок преди срещата на външните министри в Брюксел.
ТЕМА преди 1 ден 1865 преди 1 ден 1581 преди 2 дни 1491
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР