Съветът на директорите на УМБАЛ Александровска ЕАД, в състав проф.

...
Съветът на директорите на УМБАЛ Александровска ЕАД, в състав проф.
Коментари Харесай

Нефрологът проф. Борис Богов оглави Александровска болница

Съветът на шефовете на УМБАЛ " Александровска " ЕАД, в състав проф. доктор Борис Богов, дм, доцент доктор Димитър Буланов, дм, и доцент доктор Александър Оскар, дм, избра за изпълнителен шеф на лечебното заведение проф. Богов.

За ръководител на Съвета е определен деканът на Медицинския факултет към Медицински университет - София доцент доктор Димитър Буланов, дм., оповестиха от.

В рамките на по-малко от три месеца в Александровска болница се постанова промяна на шеф за повторно. На 25 юли доцент Димитър Буланов наследи поста от проф. Костадин Ангелов, тъй като той стана здравен министър. Преди броени дни обаче доцент Буланов оглави Медицинския университет в София и по тази причина не може да продължи да ръководи болничното заведение. Това наложи и втората промяна на шефа.

Досега Богов бе Началник на Клиника по нефрология в УМБАЛ " Александровска ".

 Проф- доктор Борис Богов
Проф- доктор Борис Богов
Снимка: bestdoctors.bg

Проф. доктор Борис Богов, дм, приключва Медицинска академия - София със компетентност " Медицина " през 1985 година Бил е ординатор в болничното заведение в Сандански от 1987 година до 1989 година От 1990 година е помощник по нефрология в Клиниката по нефрология на Катедрата по вътрешни заболявания към МФ на МУ-София. От 1992 година има приета компетентност по " Вътрешни заболявания ", а от 1994 година и по " Нефрология ". От 2006 година е хабилитиран доцент, а от 2013 година - професор. От 2009 година е началник на Клиниката по нефрология на УМБАЛ " Александровска ".

Специализирал е в болница " Necker " - Франция, Университета " Kinki University " в Япония, Университета в Грьонинген - Холандия и " Columbia University " - Съединени американски щати. Преминал е разнообразни специализации и квалификационни курсове в региона на ултразвуковата диагностика и пункционната бъбречна биопсия. Завършил е и " Здравен мениджмънт ".

От 2016 година до 2018 година е народен съветник по нефрология, а от 2018 година е ръководител на Експертния съвет по нефрология към министъра на опазването на здравето. От 2016 година е ръководител на Постоянната комисия по опазване на здравето и спорт към Националната организация за оценяване и акредитация. От 2017 година е заместник-председател на Етичната комисия към УМБАЛ " Александровска ".

През 2020 година е определен за ръководител на Общото заседание на Медицинския факултет към МУ-София.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР