Съветът на директорите на Руската централна банка (РЦБ) днес реши

...
Съветът на директорите на Руската централна банка (РЦБ) днес реши
Коментари Харесай

Русия понижи водещата си лихва

Съветът на шефовете на Руската централна банка (РЦБ) през днешния ден реши да намали от 30 октомври водещата рента с 25 базисни пункта до 8,25 %, съобщи ТАСС.

Институцията отбелязва, че инфлацията остава покрай 4 %. Отклонението на индикатора надолу от прогнозата е обвързвано основно с краткотрайни фактори. Икономиката продължава да нараства,

РЦБ ще продължи постепенния преход от умерено строга към неутрална парично-кредитна политика на фона на преобладаване на средносрочните опасности инфлацията да надвиши задачите спрямо рисковете от стабилно отклоняване на инфлацията надолу, се показва в известие на регулатора след днешното съвещание.

Банката позволява вероятността да продължи да смъква главната рента. Следващото съвещание по парична политика е планувано на 15 декември 2017-а.

Оценката за траекторията на икономическото развиване на Русия до края на 2017 година не е изменена.

РЦБ чака годишно повишаване на брутния вътрешен артикул в диапазон 1,7-2,2 %. В бъдеще темпове над 1,5-2 % годишно могат да бъдат реализирани, при изискване че бъдат направени структурни промени, съгласно регулатора.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР