Съветът на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД прие решение за

...
Съветът на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД прие решение за
Коментари Харесай

След скандалите с жепейци-футболисти, БДЖ вдига заплатите

Съветът на шефовете на "Холдинг БДЖ " ЕАД одобри решение за нарастване с 12,5 % на трудовите хонорари на локомотивния личен състав в "БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД, оповестиха от компанията.
По този метод заплатите на всички чиновници в "БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД и "БДЖ-Товарни транспорти " ЕООД ще бъдат нараснали, считано от 1 януари 2018 година Увеличението се дефинира според от заеманата служба и варира от 11 до 12,5 %.

Припомняме, че основният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Софийска градска прокуратура да извърши инспекция във връзка на излъчения репортаж в Нова телевизия за злоупотреби в БДЖ – Товарни транспорти. Ще бъдат проверявани изказванията за фалшив ремонт на локомотивите, подписване на неизгодни контракти с външни реализатори на ремонта, както и изплатени трудови хонорари без съображение на лица, назначени официално в системата на БДЖ.

В хода на инспекцията ще бъдат изискани материалите от Нова телевизия (вкл. и неизлъчените записи) и ще бъдат снети пояснения и от длъжностни лица от БДЖ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР