Съветът на директорите на Елана Агрокредит“ АД - София е

...
Съветът на директорите на Елана Агрокредит“ АД - София е
Коментари Харесай

„Елана Агрокредит“ промени условията по втората си емисия дългови книжа

Съветът на шефовете на „ Елана Агрокредит “ АД - София е взел решение да извърши промени в изискванията за издаване на втората по ред емисия корпоративни облигации на сдружението.

Лихвеният % се трансформира от „ закрепен годишен % от 3.00% “ на „ 6-месечен EURIBOR + 3.75% на годишна база, само че не по-малко от 3.75%, в случай че 6-месечния EURIBOR е негативен “.

Променя се и името на обслужващата банка по актуалната емисия от „ Райфайзенбанк (България) “ ЕАД на „ Кей Би Си Банк България “ ЕАД  с оглед това, че белгийската финансова група КВС на 14 юли закупи „ Райфайзенбанк (България) “ дружно с дъщерните й сдружения в страната и извърши смяна в наименованието й.

Инвеститорите записват облигации от емисията при капиталовия медиатор „ Елана Трейдинг “ АД. Дружеството емитент открива сметка при „ Кей Би Си Банк България “. Емисионната стойност на записаните облигации се заплаща до приключване на крайния период за записване на дълговите бумаги.

„ Елана Агрокредит “ предлага кредитиране на аграрни производители за покупка на земеделска земя посредством финансов лизинг. Това е първото сдружение, профилирано във финансов лизинг за земеделска земя. В вероятност компанията ще предлага благоприятни условия за финансиране и на други планове – за напояване, за покупка на машини и други.

Едноличен притежател на капитала на сдружението е „ Елана холдинг “ АД.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР