Съветът на директорите на Булгаргаз“ ЕАД е научил от медиите

...
Съветът на директорите на Булгаргаз“ ЕАД е научил от медиите
Коментари Харесай

„Булгаргаз“: Научихме от медиите за новото ръководство

Съветът на шефовете на „ Булгаргаз “ ЕАД е научил от медиите за решението да бъде назначен нов ръб на сдружението и дефинира решението като политически стимулирано. Това стана ясно от публична позиция от публичния снабдител, откакто през вчерашния ден цялото управление е било освободено и са назначени други лица.

Днес в изявление за bTV министърът на енергетиката Александър Николов уточни, че промяната на управлението е настъпила след инспекция на Българския енергиен холдинг, стартирала преди няколко седмици. Сега от „ Булгаргаз “ показват, че не са осведомени за приключването на тази инспекция и за резултатите от нея.

„ Ръководството на сдружението беше осведомено с прелиминарен отчет, който съдържаше напълно неправилни изказвания, констатации и рекомендации. По всяко от тях „ Булгаргаз “ ЕАД даде подробни уточнения, спомагателна информация и обосновки “, споделиха още от сдружението.

Оттам допълниха, че обществено отправените рецензии към „ Булгаргаз “ са за „ неверни или неправилни решения “, които довели до приемане на по-малки количества азерски газ. „ Правят се внушения, че заради това цените на газа за българските консуматори са повишени. Тези изказвания не почиват на никаква справедлива истина “, споделиха от „ Булгаргаз “.

Съветът дефинира решението за промени в мениджмънта като политически стимулирано и „ в несъгласие с направените поръчки за експертно ръководство на държавните сдружения “.

„ Подобни безпринципни дейности сигурно не са в полза на „ Булгаргаз “ ЕАД и неговите клиенти “, споделиха от доставчика.

Междувременно през днешния ден Българският енергиен холдинг също разгласява мнение, в което публично разгласи, че Съветът на шефовете на сдружението е решил да смени управлението „ в сходство с политиките за транспарантно и високопрофесионално ръководство на енергийните сдружения, както и отчитайки появилите се подозрения за дейности, водещи до уронване на престижа на сдруженията “ от групата на БЕХ.

По мотив освобождението на управлението министър председателят Кирил Петков, представен от Българска национална телевизия, съобщи, че в случай че „ Булгаргаз “ си е правил добре работата, нямало да се стигне до високите цени на синьото гориво.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР