Съвета за електронни медии (СЕМ) започна процедура за избор на

...
Съвета за електронни медии (СЕМ) започна процедура за избор на
Коментари Харесай

СЕМ започна процедурата по избор на нов шеф на БНР

Съвета за електронни медии (СЕМ) стартира процедура за избор на нов общоприет шеф на Българското национално радио (БНР). Решението беше взето единомислещо от членовете на регулатора.

Кандидатите за поста могат да подават документи до 5 декември, а чуванията на концепциите пред Съвет за електронни медии ще бъдат 20 и 21 януари. Новият началник на радиото ще бъде определен на 22 януари. Дотогава краткотраен общоприет шеф на БНР е Антон Митов, който до неотдавна шеф на архивния фонд в радио.

До процедурата за нов началник се стигна, откакто мандатът на досегашния общоприет шеф на БНР Светослав Костов беше преустановен предварително от Съвет за електронни медии поради невижданото прекъсване на сигнала на стратегия " Хоризонт " след несполучливия опит за събаряне от ефир на журналистката Силвия Великова. Костов ще апелира пред съда решението за освобождението му, само че в това време бе стартирана процедурата за нов началник.

Костов се раздели с поста, откакто на 12 септември управлението на БНР реши журналистката Силвия Великова да бъде свалена от ефир, а правосъдният сектор да ѝ бъде лишен. Това провокира недоволство измежду сътрудниците ѝ и единствено няколко часа по-късно, след намесата на премиера Бойко Борисов, тя беше върната като водещ и кореспондент.

На идващия ден обаче, когато Великова трябваше да води предаването " Преди всички ", стратегия " Хоризонт " невиждано замлъкна за 5 часа. Логиката демонстрира, че прекъсването на сигнала има връзка с опита за цензура, само че и досега аргументите за спирането остават публично неразбираеми.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР