Съвещателният експертен комитет към Агенцията за храните и лекарствата на

...
Съвещателният експертен комитет към Агенцията за храните и лекарствата на
Коментари Харесай

Днес е експертното обсъждане на ползите и рисковете от ваксината на Pfizer/BioNTech

Съвещателният експертен комитет към Агенцията за храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) ще разиска през днешния ден навън за обществеността съвещание изгодите и рисковете от имунизацията против Covid-19 на Pfizer/BioNTech. Очаква се скоро организацията да се произнесе по заявката на незабавно приложение.

Англия бе първата страна, разрешила имунизацията за приложимост. Тя към този момент се инжектира на възрастни хора и медицински лица. През първите няколко дни бяха засечени два случая на странични резултати при медицински лица с алергия, заради което английските управляващи взеха решение към този момент хора с алергии да не се инжектират. Ваксината на Pfizer е и първата, която се чака да дойде в България преди Нова година. Те към този момент е утвърдена също в Бахрейн и Канада.

Преди два дни FDA разгласява от клиничното изследване, от които излиза наяве, че успеваемостта на имунизацията за попречване на болест с Covid 19 след втория банкет е 95% и на процедура не са следени съвсем никакви значими отрицателни странични резултати в продължение измежду към 20 000 лица, на които е приложена.

Заседанието на съветническия комитет стартира в 16 ч. българско време и може да се наблюдава тук:

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР