САВАНА, Джорджия (AP) — Нямаше зелена бира, нямаше пикапи, теглещи

...
САВАНА, Джорджия (AP) — Нямаше зелена бира, нямаше пикапи, теглещи
Коментари Харесай

Савана планира голямо честване на 200-годишнината от любимия си парад за Деня на Св. Патрик

САВАНА, Джорджия (AP) — Нямаше зелена бира, нямаше пикапи, теглещи парадни платформи, или тълпи от туристи в обилни зелени екипи. Вместо това единствено няколко десетки от ранните ирландски имигранти в Савана маршируваха на половин миля от хотел покрай брега на реката, с цел да участват на специфична работа в тогавашната единствена римокатолическа черква в града.

Тази скромна върволица на март 17, 1824, започва една от най-обичаните — и печеливши — обичаи в Савана. В събота най-старият град в Джорджия ще отпразнува 200-годишнината от своя церемониал на Свети Патрик, който с времето се трансформира в един от най-големите в Америка. Хиляди празнуващи се чака да натъпчат тротоари и площади по маршрута на парада през историческия квартал в центъра на Савана.

Повече от 18 000 хотелски стаи в Савана и околния окръг Чатъм са съвсем разпродадени за уикенда. Съставът на парада е цялостен с минимум 230 гайдарски оркестри, високопоставени персони с водачи, маршируващи военни елементи и украсени с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР