Саутхямптън бе разбит от Нюкасъл с 4:1 в мач от

...
Саутхямптън бе разбит от Нюкасъл с 4:1 в мач от
Коментари Харесай

Нюкасъл с нов разгром, Кристъл Палас шокира Уест Хем в края

Саутхямптън бе разрушен от Нюкасъл с 4:1 в мач от 15-ия кръг на Висшата лига. Головете за " свраките " бяха дело на Мигел Алмирон, Бруно Гимараеш, Крис Ууд и Джо Уилък, а за " светците " се разписа Роман Перо. С тази победа Нюкасъл към този момент е 3-ти с 27 точки, до момента в който Саутхямптън остава на нежеланата 18-та позиция с едвам 12 пункта на сметката си.

Срещата стартира с ранен късмет за Саутяхмтън, когато Роман Перо получи прекрасен пас по земя и стреля от границата на наказателното поле, само че Ник Поуп отрази по превъзходен метод, избивайки в корнер. В 35-та минута Мигел Алмирон от Нюкасъл направи страховит независим пробив и насочи удар вътре в наказателното поле, преодовялайки Гавин Базуну с удар в долния ляв ъгъл - 1:0.

В 41-та минута Шон Лонгстаф можеше да удвои, откакто засече центриране в наказателното поле, само че топката мина малко над напречната греда. В 58-та минута Джейкъб Мърфи отигра към Крис Ууд, който показва увереност, изпревари няколко бранители и приключи по страховит метод, с цел да направи резултата 2:0. Само четири минути по-късно Киърън Трипиър центрира ужасно към Джо Уилок, който преодоля Базуну с брилянтен удар в долния ляв ъгъл, а резултатът стана типичен.

Мохамед Салису подаде към Роман Перо минута преди края, а последният съумя с акуратен удар да означи в горния десен ъгъл, с цел да понижи резултата - 1:3. Нюкасъл реши да отговори стремително и след по-малко от две минути Бруно Гимараеш насочи удар ог границата на пеналтерията, като не остави шансове на вратаря, с цел да оформи крайния резултат - 4:1.

В различен мач по същото време от кръга Кристъл Палас победи в гостуването си на Уест Хем. Головете за гостите означиха Уилфред Заха и Майкъл Олизе, а за " чуковете " прецизен бе Саид Бенрама. С тази победа Палас е към този момент 9-ти с 19 точки, до момента в който Уест Хем остава на 15-та позиция с 14 пункта.

Мачът не предложи доста чисти положения, само че още в 20-та минута Саид Бенрама взаимодейства ужасно с Лукас Пакета, а първият бе изведен на чиста позиция и стреля, с цел да открие резултата в интерес на " чуковете ". Четири минути преди края на първата част Уилфред Заха стигна до топката на границата на наказателното поле, откакто се ориентира добре и без да се замисля насочи превъзходен удар, с цел да изравни резултата.

В 78-та минута бе отсъдена дузпа за Кристъл Палас, откакто Пакета задържа собствен съперник в наказателното поле. Последва дълго разглеждане на обстановката, при което основният арбитър Пол Тиърни реши самичък да се увери в преценката си. След като видя на ВАР още веднъж ситуацията, арбитърът анулира дузпата. В 94-та минута Майкъл Олизе опита шанса си от границата на наказателното поле с топовен удар, а след получилият се рикошет топката влетя във вратата на Фабиански, с цел да донесе трите точки на Кристъл Палас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР