Саутхепмтън и Нюкасъл си разделиха по точка в мача от

...
Саутхепмтън и Нюкасъл си разделиха по точка в мача от
Коментари Харесай

Нюкасъл замалко да излъже Саутхемптън на Сейнт Мерис

Саутхепмтън и Нюкасъл си разделиха по точка в мача от 8-ия кръг на Висшата лига. Двата отбора приключиха при тъждество 2:2, откакто “свраките” на два пъти повеждоха в резултата. Айзък Хейдън откри резултата в 20-ата минута, а в 51-ата Маноло Габиадини изравни за 1:1. Айосе Перес възвърне преднината на домакините в 51-ата минута, а още веднъж Габиадини оформи за крайното 2:2 в 75-ата минута на срещата.

След тъкмо 20 минути игра на "Сейнт Мери " Айзък Хейдън разстреля вратата на Фрейзър Фостър. След безредие в наказателното поле, топката се озова в Хейдън, който нанесе мощен и акуратен удар в мрежата, преодолявайки безпомощния вратар за 1:0.

За “свраките” това е второ следващо тъждество в първненството, до момента в който “светците” нямат победа от три мача насам, а също по този начин имат единствено един триумф на своя стадион в последните 10 мача от шампионата.

След извоюваната точка обаче Саутхемптън се изкачи от 12-ата на 10-ата позиция в класирането с актив от 9 пункта. Нюкасъл пък си резервира 9-ото място в подреждането с 11.

През първото полувреме гостите диктуваха протичащото се на терена. Очаквано "свраките " откриха резултата в 20-ата минута на срещата. След безредие в наказателното поле, топката се озова в Айзък Хейдън, който нанесе мощен и акуратен удар в мрежата, преодолявайки безпомощния вратар за 1:0.

Домакините стигнаха до равенството в 51-ата минута. Маноло Габиадини навърза отбраната на "свраките ", а по-късно откри мрежата след удар от ръба на наказателното поле, изпращайки топката право в долния десен ъгъл на вратата – 1:1.

Едва минута, откакто Саутхемптън изравни на "Сейнт Мерис ", Нюкасъл още веднъж си върна преднината. Айосе Перес получи страховит пас от Мат Ричи в наказателното поле. 24-годишният нападател съумя да се оправи със бранителя Мая Ошида и да насочи удар към близкия ъгъл. Първоначално Фрейзър Форстър блокира мощния изстрел на Перес, само че при добавката футболистът на "свраките " бе непогрешим за 2:1.

Отново Габиадини бе прецизен за крайното 2:2 от дузпа в 75-ата минута. Съдията Кевин Френд наду свирката и уточни нарушаване, откакто Флориан Лежюн повали Флориан Лежюн в наказателното поле. Габиадини бе пезпогрешен от "бялата точка " с акуратен удар по земя в десния ъгъл.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР