Саутхемптън задълбочи кризата в Челси, след като го победи с

...
Саутхемптън задълбочи кризата в Челси, след като го победи с
Коментари Харесай

Саутхемптън взе глътка въздух и задълбочи кризата в Челси

Саутхемптън задълбочи рецесията в Челси, откакто го победи с 1:0 като посетител в среща от 24-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в мача вкара Джеймс Уорд-Праус в края на първото полувреме. Срещата беше белязана от тежката травма на Сесар Аспиликуета, който получи тежък удар в главата. 

Серията от мачове без победа в Премиърлийг на " сините " към този момент наброява четири. Тимът на Греъм Потър заема едвам 10-о място с 31 точки. " Светците " пък взеха глътка въздух. Тимът събра 18 точки и въпреки да е финален във краткотрайното класиране, към този момент е единствено на три пункта от Борнемут, който е първият тим над чертата. 

" Светците " можеше да поведат още в 3-ата минута. Тогава Бадиашил сбърка и разреши на Онуачо да го изпревари, само че в последна сметка нигериецът не съумя да нанесе голов удар. Гостите нанесоха своя удар в края на първата част. Тогава Аспиликуета извърши нарушаване пред наказателното поле. Зад топката застана Уорд-Праус, който матира вратаря за 0:1. 

Футболистите на Греъм Потър започнаха по-агрсивно втората част и получиха доста добра опция да изравнят резултата пет минути след нейното начало, когато появилият се на почивката Рахийм Стърлинг се пребори за една топка отляво, центрира, само че Мейсън Маунт остана малко под топката, въпреки да се намираше в отлична позиция.  Малко по-късно шут на Стърлинг от добра позиция беше блокиран. 

В 68-ата минута Стърлинг беше самичък на пеналта и нанесе удар, който беше избит от бранител в бяло на голлинията. Три минути по-късно още веднъж крилото се озова на стрелкова позиция, само че на два пъти беше спиран от противникови бранители. 

Малко по-късно Армстронг се озова на стрелкова позиция, само че Кепа съумя да избие в корнер. След неговото осъществяване Аспиликуета получи травма в главата, като положението му изглеждаше много обезпокоително. 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР