Саутхамптън и Тотнъм изиграха изключителен зрелищен двубой на Сейнт Мерис“,

...
Саутхамптън и Тотнъм изиграха изключителен зрелищен двубой на Сейнт Мерис“,
Коментари Харесай

Тотнъм пропусна шанса да излезе на трето място след 6-голов трилър срещу последния

Саутхамптън и Тотнъм изиграха извънреден зрелищен дуел на „ Сейнт Мерис “, в който двата тима си означиха шест гола, само че не съумяха да се победят, завършвайки 3:3. „ Шпорите “ повеждаха на два пъти, като в един миг даже имаха преднина от два гола, само че в последна сметка не съумяха да я задържат и да излязат на трето място във краткотрайното класиране. Педро Поро (45`+1), Хари Кейн (65`) и Иван Перишич (74`) се разписаха за лондончани, а Че Адамс (46`), Тио Уолкот (77`) и гол от дузпа на Джеймс Уорд-Праус в 93-тата минута донесоха по този начин значимата точка за тима на Саутхамптън, който обаче за момента остава на дъното на класирането.

Антонио Конте заложи на същия състав, който победи Нотингам Форест в предишния кръг. Това означаваше, че Педро Поро резервира мястото си като десен уинг-бек. Емерсон Роял се възвърне от своята травма, само че остана на пейката за началото. Рубен Селес пък бе подхванал три корекции в стартовия състава на Саутхамптън. Лавия, Уолкот и Армстронг стартираха през днешния ден.

В самото началото двата тима сътвориха по една заплаха. Първо Педро изведе с положително подаване Сон в наказателното поле, само че опитът на корееца да отиграе от въздуха се оказа доста несполучлив. Първата офанзива на Саутхамптън бе още по-опасна. Стюарт Армстронг получи на границата на наказателното поле, откъдето стреля. Получи се рикошет, след който топката стигна до Уорд-Праус, който потърси Че Адмас на далечната греда. Последният се разтегна оптимално, с цел да засече, само че прати топката настрана от задачата.

Още в четвъртата минута Ричарлисон напусна терена поради травма. Кулушевски зае мястото му. Няколко минути по-късно и Селес трябваше да направи ранна насилствена смяна, откакто травма получи Бела-Кочап. Той бе сменен от Салису.

В 19-ата минута Дайър засече с глава центриране на Кулушевски, след което топката мина рисково близо, само че настрана. В 32-рата минута пък удар на Кейн пък блокиран в последния миг.

Беднарек също получи травма, тъй че двамата централни бранители, с които Саутхамптън стартира, трябваше да бъдат сменени наложително. Контузиите продължиха и Дейвис напусна по същата причина, сменен от Перишич.

В 37-ата минута шут на Сон от далечна отдалеченост профуча настрана. В добавеното време на първата част Тотнъм справедливо взе задатък. Сон доста добре видя голямата дупка в отбраната на Саутхамптън и изведе Поро отляво. Испанецът напредна и с голяма мощ стреля от шест метра, пращайки топката под напречната греда. Въпреки че ударът му бе в близкия ъгъл, Базуну нямаше какво да направи – 0:1.

В самото начало на втората част Саутхамптън изравни. Лавия изведе Уолкот зад защитата, а крилото употребява скоростта си да стигне до топката и центрира ниско към Че Адамс, който засече. Това бе първият прецизен удар за „ светците “.

Домакините заиграха доста интензивно и владееха много повече топката, само че Тотнъм за следващ път сподели успеваемост. В 59-ата минута Кейн пропусна една добра обстановка, само че шест минути по-късно голмайсторът на " шпорите “ още веднъж изведе лондончани напред, откакто засече с глава отлично центриране на Кулушевски отдясно. Това бе 21-ви гол за Кейн в Премиър лийг през този сезон. В 74-тата минута гостите направиха огромна крачка към успеха. Ново центриране на Кулушевски бе изчистено с глава, само че Перишич посрещна топката от въздуха и с доста първокласен удар от границата на наказателното поле направи 1:3.

Саутхамптън не се отхвърли и върна един гол. Мара смъкна с глава към Уолкот, който се разписа от близко за 2:3 в 77-ата минута. Минута по-късно Форстър се намеси решаващо, с цел да предотврати равнене, откакто избави удар на Мара. Саутхамптън обаче продължи да натиска и справедливо стигна до равенството в добавеното време, когато Уорд-Праус осъществя дузпа, отсъдена за нарушаване на Сар против Мейтланд-Найлс.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР