Саутхамптън финализира трансфера на Мислав Оршич. Офанзивният халф идва от

...
Саутхамптън финализира трансфера на Мислав Оршич. Офанзивният халф идва от
Коментари Харесай

Саутхамптън се подсили с една от звездите на Хърватия

Саутхамптън завърши прехвърлянето на Мислав Оршич. Офанзивният халф идва от Динамо (Загреб) против сумата от 6 млн. евро. Договорът на хърватския национал със “светците ” е за 2,5 години. 

Оршич прекара три сезона в Южна Корея и Китай, преди през 2018 години да премине в Динамо и да се трансформира в една от водещите фигури в състава на “модрите ”. Той вкара хеттрик против Аталанта в дебюта си в Шампионската лига през сезон 2018/19, а през 2021-а влезе в историята на Динамо с хеттрик против Тотнъм, оказал помощ за класирането на 1/4-финалите в Лига Европа. 

Оршич е и футболистът с най-вече голове за хърватския гранд в евротурнирите. Общо за Динамо има 118 мача и 49 попадения. 

“Радвам се, че успяхме да притеглим Мислав. Той съществено ще укрепи състава ни. Сигурен съм, че всички са се убедили в гения му по време на Мондиал 2022 ”, съобщи мениджърът на Саутхамптън Нейтън Джоунс. 

“За всеки футболист е сбъдната фантазия да играе в Премиър лийг. Мотивиран съм да оказа помощ на тима да реализира задачите си. Ситуацията в клуба е малко комплицирана, само че би трябвало да останем единни. Трябва да работим всеки ден, с цел да се спасим от изпадане ”, сподели Оршич. 

На Световното състезание 30-годишният халф взе присъединяване в 6 мача, като вкара 1 гол и направи 2 асистенции. 

Хърватинът е първото зимно попълнение на Саутхамптън. Тимът е на дъното в Премиъер лийг с едвам 12 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР