Саутгейт: Стърлинг показа смелост, като повдигна въпроса за расизмаСелекционерът на

...
Саутгейт: Стърлинг показа смелост, като повдигна въпроса за расизмаСелекционерът на
Коментари Харесай

Саутгейт: Стърлинг показа смелост, като повдигна въпроса за расизма

Саутгейт: Стърлинг сподели храброст, като повдигна въпроса за расизма
Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт дефинира постъпката на Рахийм Стърлинг да повдигне въпроса за расизма като,,смела “. Полузащитникът на,,гражданите “ упрекна вестниците в поклаждане на расизма във футбола с метода, по който те разказват цветнокожи играчи. Самият халф бе обект на расизъм по време на дуела сред Челси и Манчестър на,,Стамфорд Бридж “ от Висшата лига, приключил с триумф 2:0 на лондончани.

,,За мен е елементарно да кажа, че Рахийм постъпи доста самоуверено, когато проговори за расизма “, стартира Саутгейт за Sky Sports.,,Станахме очевидци на произшествия с расизъм в последните няколко седмици, които постоянно са били неприемливи, остават неприемливи и ще са такива, в случай че се случат в бъдеще. Надяваме се да не се случат “, добави той.,,Футболът е отражение на обществото и за жалост, расизмът съществува в обществото. Понякога хората употребяват опцията, с цел да подкладят расизма на футболно оборудване “.

,Трябва да сме задружни, с цел да противодействаме на расизма. Мисля, че Рахийм не просто разяснява това, което става по стадионите, само че и предразсъдъците, които съществуват в обществото. Това е голяма тематика и всеки би трябвало да се замисли какво може да промени към по-добро, с цел да се оправим с този проблем. Смятам, че постъпката на Рахийм е доста смела и се гордея с него - това, което той направи, не е елементарно “, приключи мениджърът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР