Сауната на терасата на шефа на комисията Антикорупция Пламен Георгиев

...
Сауната на терасата на шефа на комисията Антикорупция Пламен Георгиев
Коментари Харесай

„Терасагейт”: Ще бъде ли съборена сауната на терасата на Пламен Георгиев?

Сауната на терасата на шефа на комисията " Антикорупция " Пламен Георгиев - без документи, демонстрира инспекцията на терен.

За още две постройки там в община Слатина нямат документи, заяви за bTV кметът Наталия Стоянова. Според констативния протокол става въпрос за обекти на съвсем 50 квадратни метра.
Още нарушавания на терасата: Сауната на Пламен Георгиев е без документи Пред bTV шефът на КПКОНПИ съобщи, че не е виждал констатациите
Процесът би трябвало да приключи с констативен акт и в него да написа какво е законно и какво не е законно. Документи няма, обаче Пламен Георгиев е изпращал строителни документи към общината – експертни оценки за построеното, само че се чака строителят да каже какво е правил, тъй като е строено от него, по думите на Георгиев той е купил парцела по този начин, изясни нашият кореспондент Нели Тодорова, която следи тематиката.

Снимка: bTV

Преди 7 години се прави инспекция и се откриват пристройки и остъклена такава – сауна от 5 кв. м и два дървени навеса – един от 38 кв. м и другият 6 кв. м.

По закон в случай че и когато се откри неправомерност на сходни обекти, притежателят е задължен да ги отстрани за лична сметка, има опция да апелира в съда и да потвърждава някаква правда.

Снимка: btvnovinite.bg

Георгиев твърди, че тази тераса е обща, а кметът на Слатина споделя, че с цел да построиш нещо на общия покрив, би трябвало да имаш единодушието на всички съседи.

Преди дини записахме един от съседите, който споделя, че в парцела нямат спомен да са подписвали и давали единодушие за тази тераса.
Съсед на Пламен Георгиев: Нямаме достъп до терасата на покрива Според шефа на антикорупционната комисия, терасата е обща благосъстоятелност на кооперацията
Реално никой не са е възползвал от общата тераса, в случай че не ги предложения Георгиев, тъй като няма свободен достъп. Асансьорът няма по какъв начин да изведе на терасата, в случай че не се минал през дома на Пламен Георгиев, другият вид е да се прекачване от друга кооперация, само че това отново е минаване през непознат парцел.

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът на Слатина съобщи, че ще се стартира ново произвеждане, тъй като има нови документи и бумаги и чак тогава ще може да се каже каква е терасата:

„ Най-вероятно, само че да не се изговарям некадърно, да не заблуждаваме хората, най-вероятно е обща част”, сподели Наталия Стоянова, кмет на Слатина.
Казусът с терасата покрив: Проверяват постройките на жилището на шефа на КПКОНПИ Постройки на терасата покрив от 186 кв м са засечени като противозаконни и за тях няма нужните документи в районната администрация, сподели инспекция на bTV
Ако е такава, би трябвало да се съобразяваме със съседите в писмен тип, в случай че желаеме да променяме и дострояваме.

Има опасения, че общината има виновност за ситуацията, тъй като инспекциите са почнали преди 7 години. Сегашният кмет на Слатина споделя: не ни позволи притежателят, спряхме да получаваме тъжби.

Вижте още по тематиката във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР