Саул Нигес премина от Атлетико Мадрид в Челси минути преди

...
Саул Нигес премина от Атлетико Мадрид в Челси минути преди
Коментари Харесай

Саул: Напуснах Атлетико Мадрид заради Диего Симеоне

Саул Нигес мина от Атлетико Мадрид в Челси минути преди затварянето на трансферния пазар. Малко откакто прехвърлянето бе финализиран, футболистът се включи в диалог с известния испански стриймър Ибай Лянос. В него той описа за връзките си с Диего Симеоне и изясни, че те са повода да напусне “дюшекчиите”.

“Три сезона играя на три разнообразни позиции. Говорих с Диего Симеоне. Той би трябвало да е лакомец и да мисли за групата. Озовах се на позиция, която не е моята. Челси беше алтернатива да изляза от удобната ми зона, предизвикателство. От Челси ми дадоха обещание да упражнявам на позицията, която желая, и вероятно да играя на нея”, показа Саул.

Той има предпочитание да играе като атакуващ халф наоколо до централния нападател, а не като отбранителен халф, където го употребява Симеоне. “Поисках от Симеоне и Мигел Анхел да играя на тази позиция. Разбирам, че той е отказал и от там се стигна до това решение. В Атлетико съм от 13-годишен и е доста мъчно. За мен това беше най-трудното решение, което съм взимал в живота си. Жалко е, че не мога да се сбогувам с почитателите. Ако знаех в неделя, че това ще е последният ми мач за Атлетико, можеше да направя нещо. Тогава и през вчерашния ден проектът беше, че оставам. Всичко се промени днес”, описа играчът по какъв начин се е развил прехвърлянето.

26-годишният Саул има 447 изиграни мача за Атлетико, в които означи 53 гола. Халфът разкри, че отиването му в Челси е можело да се провали в последните минути, както се случи с прехвърлянето на Давид Де Хеа от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид през 2015 година “В 11:57 бяхме завършили с разглеждането на контракта и трябваше да се изпрати. Бях като Де Хеа. Помислих си: “Няма да мине в точния момент и това е.” Беше дълъг следобяд и дълга нощ. Жена ми беше доста нервна, имахме комплицирани дни, тъй като решението не беше лесно”, описа той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР