Саухтамптън постигна победа с 2:1 над Челси в мач от

...
Саухтамптън постигна победа с 2:1 над Челси в мач от
Коментари Харесай

Саутхамптън обърна Челси

Саухтамптън реализира победа с 2:1 над Челси в мач от петия кръг на Премиър лийг. Гостите съумяха да поведат още в 23-ата минута посредством Рахийм Стърлинг, само че “светците ” реализираха цялостен поврат още до края на първата част посредством Ромео Лавия (28’) и Адам Армстронг (45’). Това бе втора поредна загуба за лондончани, откакто те позволиха и солидно проваляне с 3:0 в пътуването си до Лийдс.

В първите десетина минути домакините владееха малко повече топката, само че последователно Челси пое самодейността в свои ръце. Не неприятно състояние се откри пред Рахийм Стърлинг в 13-ата минута, когато той се оказа с топка в крайници зад тила на бранителите в бяло, само че Базуно избави.

Отново лондончани бяха покрай попадение в 21-ата минута, откакто още веднъж някогашният състезател на Манчестър Сити се озова този път на десния фланг и центрира доста рисково, само че Маунт не уцели вратата. Минута по-късно играчите на Томас Тухел се озоваха в обстановка двама против един защитник, само че Стърлинг се засуети в това дали да бие или да подава и в последна сметка бе затворен. Напълно идентично състояние на сметката на домакините се получи още в идната офанзива на гостите, само че този път крилото не сбърка и откри резултата за 0:1.

Само пет минути по-късно обаче играчите на Саутхамптън възвърнаха равенството. Това стана след осъществяване на корнер и едва изчистване на Сезар Аспиликуета, което отиде в краката на Ромео Лавия и той с компактен изстрел не остави шансове на Менди.

В минутите до края на първата част гостите още веднъж владееха топката в по-големи интервали, само че “светците ” се затваряха добре и убиваха ритъма с чести тактически нарушавания към централната линия. Саутхамптън реализира цялостен поврат в добавеното време на първото полувреме, когато реализираха отлична многоходова офанзива, която в последна сметка бе приключена от Адам Армстронг за 2:1.

Домакините бяха доста покрай трето попадение на своята сметка пет минути след началото на втората част, когато чудесно центриране на Ромен Перо бе засечено от Мохамед Елиунуси, само че топката се отклони в тялото на Кукурея и като по знамение не се озова в мрежата.

В идващите минути Челси последователно съумя да наложи значително бурен напън и владееше топката, само че не успяваше да основава задоволително чисти положения и по-голямо напрежение в наказателното поле на домакините. Томас Тухел опита да промени нещата на терена и направи много промени, само че и те не дадоха нужния резултат.

По този начим играчите на Ралф Хазенхютул реализира втората си победа от началото на сезона и към този момент има 7 точки след 5 дуела. В края на седмицата “светците ” ще пътуват до Уулвърхамптън. От своя страна Челси не прави най-солидния старт на сезона и има същия брой точки, а през уикенда ще одобряват Уест Хам в лондонско дерби.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР