Саудитският външен министър Адел ал Джубейр подчерта, че неговата страна

...
Саудитският външен министър Адел ал Джубейр подчерта, че неговата страна
Коментари Харесай

Саудитска Арабия иска по-строго ядрено споразумение с Иран

Саудитският външен министър Адел ал Джубейр акцентира, че неговата страна желае сгъстяване на съглашението за иранската нуклеарна стратегия и налагането на повече наказания на Техеран, който е главен районен противник на Рияд, предадоха Франс прес и ТАСС.

" Саудитска Арабия поддържа напъните за възстановяване на съглашението за иранската нуклеарна стратегия и съгласно нас възбраната за обогатяване на уран би трябвало да бъде безсрочна ", съобщи министърът на конференция в края на визитата на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо.

Той предложи и налагането на повече наказания против Иран поради " нарушаванията му на интернационалните решения за балистичните ракети, поддръжката му за тероризма и намесата му във вътрешните работи на страните от района ".

Вчера и през днешния ден новият първи посланик на Съединени американски щати Майк Помпейо се срещна със саудитски водачи. Предстоят срещи с израелски водачи, които той ще осведоми за проектите на президента Доналд Тръмп за иранската нуклеарна стратегия.

Очаква се на 12 май Тръмп да разгласи дали ще Съединени американски щати ще се отдръпват от съглашението, както се зарече. Помпейо твърди, че президентът към момента не е взел решение, отбелязва Агенция Франс Прес.

Техеран нееднократно е подчертавал, че съглашението не предстои на преразглеждане и в случай че Съединени американски щати се отдръпват от него, Иран ще предприеме ответни ограничения, напомня ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР