Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман откри днес първата среща

...
Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман откри днес първата среща
Коментари Харесай

Саудитска Арабия обяви антитерористична коалиция

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман откри през днешния ден първата среща на високо ниво на основаната под егидата на кралството му коалиция на мюсюлмански страни против тероризма, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

На почналата през днешния ден в Рияд среща на Ислямската военна коалиция за битка с тероризма принц Мохамед произнесе малко слово. Коалицията няма да разреши на екстремисти " да петнят името на нашата вяра ", съобщи 32-годишният наследник на крал Салман.

" Нашата среща е доста значима, тъй като през последните години организациите (терористичните) работят в нашите страни, до момента в който няма съгласуваност да им се противодейства ", сподели той, представен от " Франс прес " и добави, че " това фактическо положение свършва през днешния ден, тъй като повече от 40 страни изпращат доста мощен сигнал, че ще работим дружно и че ще обединим нашите воени, финансови, политически и разследващи благоприятни условия ".

Той сподели, че членуващите в съюза са се събрали, с цел да дадат обет да вършат всичко допустимо за премахване и изтриване на тероризма от лицето на Земята.

Коалицията, която беше основана през декември 2015 година от 34 страни, в този момент включва 41 членки, въпреки че измежду тях не са Ирак, Иран и Сирия. Нямаше представители и от Катар. През юни Саудитска Арабия и още три арабски страни прекратиха връзките си с Доха.

Сред участащите в обединението са Турция, Пакистан, Афганистан, Египет, Йордания и др.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР