Саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман разкритикува агресията срещу ивицата Газа,

...
Саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман разкритикува агресията срещу ивицата Газа,
Коментари Харесай

Мохамед бин Салман разкритикува агресията срещу Газа. Нетаняху: Ще запазим контрола върху ивицата след войната

Саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман разкритикува експанзията против линията Газа, съобщи Франс прес. " Ние осъждаме военната експанзия, която се следи в линията Газа, взимането под прицел на цивилни и продължаващите нарушавания на интернационалното филантропично право от израелските окупационни сили ", съобщи Мохамед бин Салман. Това е негово първо обществено изказване от началото на войната сред Израел и Хамас.

Престолонаследникът съобщи това при откриването на среща на върха с присъединяване на африкански водачи в Рияд. Форумът предшества изключителните срещи на върха на Арабската лига  и на Организацията за ислямско съдействие, планувани за на следващия ден отново в саудитската столица. Тези срещи са отдадени на обстановката в линията Газа.

" Подчертаваме нуждата да се постави завършек на тази война и на насилственото пренасяне на хора и да се основат нужните условия за завръщане  на стабилността и установяването на мира ", сподели Мохамед бин Салман. Рияд на няколко пъти разкритикува офанзивите против цивилни в Газа.

Израелските военни ще запазят контрола върху линията Газа след войната, съобщи в това време министър председателят Бенямин Нетаняху на среща с представители на израелски гранични градове. Той добави, че контролът няма да бъде оставен на интернационалните сили, съобщи ДПА, като се базира на израелски медии.

Преди това Нетаняху бе декларирал пред американската телевизия " Фокс нюз ", че Израел няма се опита да превземе, ръководи или окупира Газа. Но той добави, че Израел желае да даде на линията Газа и на самия Израел по-добро бъдеще в целия Близък изток и по тази причина " Хамас " би трябвало да бъде победен.
 
Същевременно израелската войска съобщи, че ще убива бойците на " Хамас ", които стрелят от лечебни заведения в линията Газа, съобщи Франс прес. Говорител на израелските сили съобщи това, откакто въздушни удари и обстрел засегнаха, съгласно палестински представители, няколко лечебни заведения в Газа, отбелязва Франс прес. " Ако забележим терористи на " Хамас " да стрелят от лечебни заведения, ще създадем каквото би трябвало да се направи, ще ги убием ", съобщи представителят на израелските сили Ричард Хеч пред публицистите.
     
Саудитската телевизия " Ал Хадат " заяви, че страните в спора в линията Газа са постигнали договореност за замяна на палестински дами и деца, намиращи се в израелски затвори, с 100 дами и деца, намиращи се в плен на " Хамас ", съобщи ТАСС. Но времевата рамка за осъществяването на договорености, не се прецизират от медията. Не излиза наяве и дали са взели участие медиатори в постигането на това съглашение, отбелязва организацията.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР