Саудитският министър на енергетиката Халид ал Фалих заяви днес, че

...
Саудитският министър на енергетиката Халид ал Фалих заяви днес, че
Коментари Харесай

Два саудитска петролни танкера са били атакувани в близост до бреговете на ОАЕ

Саудитският министър на енергетиката Халид ал Фалих съобщи през днешния ден, че два саудитски петролни танкера са били атакувани през вчерашния ден наоколо до крайбрежията на Обединените арабски емирства, съобщи Ройтерс.

Според министъра става дума за офанзива за бойкот.

Един от плавателните съдове е пътувал за пристанището Рас Танура, с цел да бъде зареден със недопечен нефт, който да бъде доставен на клиентите на саудитската държавна петролна компания " Арамко " в Съединените щати, осведоми Българска телеграфна агенция.

При офанзивата не се е стигнало до жертви или разлив на нефт, само че на двата танкера са нанесени обилни вреди, означи Халид ал Фалих.

Външното министерство на Обединените арабски емирства заяви през вчерашния ден, че четири търговски кораба са станали обект на бойкот в изключителната икономическа зона на страната, без да дава спомагателни детайлности в какво тъкмо се състои саботажът, напомня Ройтерс.

Малко по-късно Говорителят на оранското външно министерство Абас Мусави изрази безпокойството на Техеран по отношение на детонациите, засегнали танкерите, съобщи Асошиейтед прес.

Позицията на Иран е, че сигурността на корабоплаването и морският превоз в района на Персийския залив са от първостепенна значимост.

Мусави предизвести, че може да става дума за " интрига на недоброжелатели " и " авантюризъм на непознати (за региона) сили ", които целят да навредят на стабилността и сигурността в района на Залива.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР