Саудитският държавен петролен гигант Aramco отчете зашеметяващ ръст на печалбата

...
Саудитският държавен петролен гигант Aramco отчете зашеметяващ ръст на печалбата
Коментари Харесай

Aramco отчете зашеметяващ ръст на печалбата през второто тримесечие

Саудитският държавен петролен колос Aramco регистрира замайващ растеж на облагата през второто тримесечие, съобщи Си Ен Би Си.

През интервала април-юни чистата облага компанията е повишена с 288% до 25,5 милиарда $ спрямо второто тримесечие на миналата година, когато е записана облага от 6,6 милиарда $. Резултатът е доста над прогнозите на анализаторите, които чакаха облага от 24,7 милиарда $.

„ Нашите резултати за второто тримесечие отразяват мощния скок в международното търсене на сила. Насочваме се към втората половина на 2021 година по-устойчиви и по-гъвкави “, разяснява основният изпълнителен шеф на a Аrаmсо Aмин Насер.

От компанията разясниха, че чистата й облага за първите шест месеца на 2021 година е 47,2 милиарда $ по отношение на 23,2 милиарда $ за същия интервал на миналата година. Това е растеж от 103% “

Aramco съобщи, че резултатите са подкрепени от пoдĸpeпeни oт глoбaлнoтo oблeĸчaвaнe нa oгpaничeниятa cpeщy СОVІD-19, имунизационните акции, ограниченията за стимулиране на стопанската система и ycĸopявaнeтo нa дeйнocттa нa ĸлючoви пaзapи.

„ Макар че към момента има известна неустановеност по отношение на провокациите, които крият новите разновидности на ковид, ние показахме, че може да се приспособяваме бързо и дейно към изменящите се условия на пазара “, съобщи Насер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР