Саудитските власти забраниха на шейх Саад ал Хиджра да участва

...
Саудитските власти забраниха на шейх Саад ал Хиджра да участва
Коментари Харесай

Наказаха духовник в Саудитска Арабия за сексизъм

Саудитските управляващи не разрешиха на шейх Саад ал Хиджра да взе участие в религиозни действия в провинция Асир. Това става след скандал, породен от неговите забележки за дамите, оповестява в. " Сабк ".

Ал Хиджра е твърдял, че в обикновено положение дамите имат " половин мозък " спрямо мъжете. Въпреки това, в случай че една жена желае да отиде да пазари, " единствено една четвърт " от мозъка им е дейна и затова дамите не могат да получат шофьорска брошура, пресмятал проповедникът.

Думите му провокираха мощна рецензия в обществените мрежи, само че имаше и такива, които го поддържаха.

Саудитска Арабия е страна с най-строгите правила за дамите.

Наскоро Саудитска Арабия одобри проект за икономическа и обществена промяна " Визия 2030 ", съгласно който някои правила могат да станат по-меки. Така да вземем за пример през юли министерството на образованието на страната реши да разреши на девойките да спортуват в учебно заведение.

По-рано през септември, саудитската преса заяви, че дамите в кралството за първи път са поканени да участват на стадиона за тържествата по случай националния празник - Деня на обединяването на царството, което ще се организира на 23 септември./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР