Саудитските власти все още на са разрешили на специалния докладчик

...
Саудитските власти все още на са разрешили на специалния докладчик
Коментари Харесай

Саудитска Арабия засега не е разрешила на ООН да посети консулството й в Истанбул

Саудитските управляващи към момента на са разрешили на специфичния докладчик на Организация на обединените нации за случайните изтезания и изтезанията без правосъдна присъда Аниес Каламар да посети посолството на кралството в Истанбул по отношение на интернационалното следствие на убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Това е декларирала самата Каламар, която е на едноседмично посещаване в Турция за следствие на закононарушението, осъществено през октомври м.г. в саудитското консулство в Истанбул. Тя посети небрежно квартала, където се намира консулството, само че не влезе вътре, показва Ройтерс.

Каламар посочи, че молбата й към саудитските управляващи, в която тя насочва искане да посети постройката, е била отправена прекомерно късно. " Затова би трябвало да им дадем още малко време да я задействат ", сподели тя, като прикани разрешението да пристигна, до момента в който тя към момента се намира в Турция, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Фактът, че на специфичния докладчик на Организация на обединените нации Аниес Каламар не бе възложен достъп до генералното консулство на Саудитска Арабия /в Истанбул/, е абсурден ", разяснява в същото време представителят на ръководещата в Турция Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Йомер Челик. Той посочи също нуждата да бъде стартирано интернационално следствие по случая.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР