Саудитски самолет с хуманитарна помощ се приземи днес на сирийско

...
Саудитски самолет с хуманитарна помощ се приземи днес на сирийско
Коментари Харесай

Саудитски самолет с хуманитарна помощ кацна на сирийско летище

Саудитски аероплан с филантропична помощ се приземи през днешния ден на сирийско летище в следената от държавното управление на президента Башар Асад територия, съобщи Ройтерс, като се базира на саудитски медии.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 381
Това е първата сходна доставка от кралството, което поддържаше въоръжената съпротива против Асад по време на 11-годишната революция в страната, отбелязва организацията.

Саудитската държавна телевизия " Ал Арабия " заяви, че самолетът, пренасящ 35 тона храна, здравна помощ и палатки, е дошъл на интернационалното летище в Алепо като част от саудитската филантропична интервенция в помощ на сирийците, наранени от опустошителните трусове предходната седмица в Турция.

Според саудитската държавна медия " Ал Хадад " преди днешната доставка Саудитска Арабия е изпращала помощи единствено в северозападната част на страната, която е следена от опозицията, в това число ескорт от 12 камиона, който през вчерашния ден е дошъл в разрушения град Джиндерис, написа Българска телеграфна агенция.

Загиналите в Турция и Сирия досега са общо над 37 000, като единствено в Сирия жертвите са 5714, сочат данните на Ройтерс, които се основават на информацията в сирийските държавни медии и сведения, предоставени от организация на Организация на обединените нации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР