Саудитски полицаи предотвратиха опит за контрабанда на 47 милиона хапчета

...
Саудитски полицаи предотвратиха опит за контрабанда на 47 милиона хапчета
Коментари Харесай

Саудитска Арабия залови рекордните 47 млн. таблетки амфетамин

Саудитски служители на реда предотвратиха опит за контрабанда на 47 милиона хапчета амфетамин в страната, оповестиха държавните медии в сряда, определяйки го като най-голямата интервенция за трафик на опиати в кралството.

Шестима сирийци и двама пакистанци са задържани при акцията, откакто хапчетата, скрити в пратка брашно, са пристигнали на пристанище в столицата Рияд и са били отнесени в склад, заяви Саудитската организация по пресата.

Говорител на саудитската Главна дирекция за надзор на опиатите съобщи, че това е " най-голямата по рода си интервенция за контрабанда на такова количество опиати в кралство Саудитска Арабия в границите на една интервенция ", заяви организацията.

В отчета не се прецизира дали хапчетата са били каптагон - амфетаминът, който всява безпорядък в Близкия изток - нито се показва от кое място са пристигнали.

Таблетките каптагон се създават главно в Сирия и се внасят контрабандно на огромни потребителски пазари в Персийския залив. Търговията с каптагон в Близкия изток е повишена експоненциално през 2021 година и е достигнала 5 милиарда $, като съставлява все по-голям риск за здравето и сигурността в района, се споделя в отчет на института New Lines от април. Саудитска Арабия е най-големият пазар на каптагон, а митническият орган на кралството е конфискувал 119 млн. хапчета предходната година.

Във вторник саудитският дипломат в Бейрут Уалид Бухари съобщи пред кореспонденти, че кралството е конфискувало над 700 милиона наркотични хапчета, които са влезнали на негова територия през Ливан през последните осем години.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР