Саудитски гражданин се е опитал да се представи за убития

...
Саудитски гражданин се е опитал да се представи за убития
Коментари Харесай

Саудитец се разхождал из Истанбул, преоблечен като убития Хашоги

Саудитски жител се е опитал да се показа за убития публицист Джамал Хашоги , като се разхождал из улиците на Истанбул в неговите облекла. За това свидетелстват записи от камерите за външно наблюдаване, с които разполагат проверяващите случая, съобщи ТАСС.

На показаните от малкия екран фрагменти от 2 октомври се вижда човек , който час и половина след идването на Хашоги в саудитското консулство , излиза от черния вход на постройката с изкуствена брада, с очила и в облеклата на журналиста - мрачно сако, сива риза и сиви панталони.

Няколко часа по-късно този човек е сниман и от камерите край една от забележителностите на Истанбул - Синята джамия. След известно време той се преоблякъл в социална тоалетна и излизайки на улицата, изхвърлил пакет, в който евентуално са се намирали облеклата на Хашоги .
This story gets more and more absurd.. Surveillance footage shows Saudi 'body double' in 's clothes after he was murdered in 's consulate in
— Auskar Surbakti (@AuskarSurbakti)

Според малкия екран " двойникът " на Хашоги е Мустафа ал Мадани , един от петнайсетте саудитски жители, пристигнали в Истанбул в деня на убийството на журналиста. Турските медии назовават тези хора " групата убийци ". Камерите са снимали също по какъв начин Ал Мадани влиза в консулството през основния вход - без брада, облечен в карирана риза и наследник панталон. Си Ен Ен отбелязва, че той е напуснал консулството със същите обувки, с които е влезнал.

-->

Според източник на малкия екран от турските управляващи Ал Мадани имал същия растеж и телосложение като Хашоги .

" За екстрадиция или разпит не е необходим двойник. От 6 октомври нашите оценки не са се трансформирали: това е било преднамерено ликвидиране ", декларирал източникът.

Хашоги изчезна на 2 октомври, откакто влезе в саудитското консулство в Истанбул. Саудитска Арабия призна през уикенда, че той е умрял. Според първичната версия на Рияд Хашоги е умрял в консулството, откакто се сбил с хора, които срещнал там.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР