Саудитската нефтохимическа компания Saudi Basic Industries Corporation (SABIC, контролирана от

...
Саудитската нефтохимическа компания Saudi Basic Industries Corporation (SABIC, контролирана от
Коментари Харесай

Saudi Aramco ще строи нефтохимически комплекс в Китай за $6,4 милиарда

Саудитската нефтохимическа компания Saudi Basic Industries Corporation (SABIC, следена от Saudi Aramco) разгласи, че е взето дефинитивно капиталово решение по плана за създаване на нефтохимически комплекс в китайската провинция Фудзиен, оповестява INTERFAX.

Предприятието ще бъде проведено в партньорство сред SABIC Industrial Investments Company (дъщерно сдружение на SABIC) с 51% дял и държавната Fujian Fuhua Gulei Petrochemical (49%).

Комплексът ще се състои от крекинг блок с потенциал за годишно произвеждане на 1,8 милиона тона етилен, софтуерни линии за произвеждане на етиленгликол, полиетилен, полипропилен, поликарбонат и други химически артикули.
 Саудитската Saudi Aramco стартира строителство в Китай на крупна рафинерия
Саудитската Saudi Aramco стартира строителство в Китай на крупна рафинерия

Производственият потенциал на рафинерията ще бъде 300 000 барела на денонощие

Стойността на плана се прави оценка на 6,4 милиарда $. Строителството ще стартира през първата половина на 2024 година, планува се пробна употреба да се извърши през втората половина на 2026 година. Началото на комерсиалната употреба е планувано за първата половина на 2027 година.

SABIC е една от най-големите нефтохимически компании в света, основана в Рияд. 70% от акциите са благосъстоятелност на Saudi Aramco, останалите 30% се търгуват на Саудитската фондова борса. SABIC има три бизнес звена: нефтохимикали, торове и специфични артикули, а също по този начин оперира с метали посредством обособена компания, Hadeed. Присъства в почти 50 страни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР