Саудитска Арабия в неделя осъди най-категорично изявленията, направени от израелски

...
Саудитска Арабия в неделя осъди най-категорично изявленията, направени от израелски
Коментари Харесай

Саудитска Арабия осъди коментара на израелския министър за атака срещу Газа с ядрена бомба

Саудитска Арабия в неделя осъди " най-категорично " изказванията, направени от израелски министър по отношение на хвърлянето на нуклеарна бомба върху Ивицата Газа. предава Алрабия.

Подобни изказвания демонстрират проникването на „ екстремизма и бруталността “ измежду членовете на израелското държавно управление, се споделя в изказване на саудитското външно министерство.

„ Неуспехът да освободи неотложно министъра от държавното управление и просто замразяването на участието му отразява върхът на пренебрежение към всички човешки, морални, религиозни и правни стандарти и полезности на израелското държавно управление “, се споделя в него.

Кабинетът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху съобщи в изказване, че съответният министър – министърът на наследството Амихай Елияху от крайнодясна партия в съдружното държавно управление – е бил отхвърлен от съвещанията на кабинета „ до второ разпореждане “.

Запитан в радио изявление за предполагаем нуклеарен вид, Елияху отговори: „ Това е един от методите “. Забележката му направи заглавия в арабските медии и скандализира главните израелски телевизионни оператори.

„ Изявленията на Елияху не се основават на действителността. Израел и IDF (военните) работят в сходство с най-високите стандарти на интернационалното право, с цел да избегнат пострадването на почтени. Ще продължим да го вършим до нашата победа “, сподели кабинетът на Нетаняху.

Около 9500 палестинци бяха убити във войната, предизвиквайки все по-голяма интернационална угриженост по отношение на тактиката на Израел.

В обява в обществените медии Елияху сподели: „ Ясно е на всеки, който е рационален, че нуклеарната забележка е метафорична. “

Но той добави: „ Определено е нужен мощен и несъразмерен отговор на тероризма, който ще обясни на нацистите и техните поддръжници, че тероризмът не си коства “.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР