Саудитска Арабия успешно е разпределила повече от половината от продажбата

...
Саудитска Арабия успешно е разпределила повече от половината от продажбата
Коментари Харесай

Над половината от продадените акции в Saudi Aramco са купени от чуждестранни инвеститори

Саудитска Арабия сполучливо е разпределила повече от половината от продажбата на акции на стойност $11.2 милиарда в Aramco на задгранични вложители, съгласно информация, споделена с Reuters.

Този ход е в сходство със тактиката на Саудитска Арабия за привличане на интернационалните вложения в поддръжка на икономическата й диверсификация, надалеч от зависимостта от петрола, макар че предходните старания постоянно не съумяват да реализират задачите.

Продажбата на акции видя голям брой поръчки от вложители в Съединени американски щати, Обединеното кралство, Хонг Конг и Япония. Интересното е, че търсенето от интернационалните вложители за тази вторична продажба на акции надвиши това от първичното обществено предложение (IPO) на Aramco през 2019 година В петък Aramco удостовери, че акциите са оценени на 27.25 риала ($7.27) в диапазон от 26.70-29.00 риала.

Сделката, вътрешно наречена Project Bond от участващите банки, лиши месеци на обмисляне. В резултат на това повече от 120 нови интернационалните вложители бяха добавени към Aramco.

Общото търсене на предлагането беше над $65 милиарда в световните огромните институции и вътрешния пазар на дребно. Този стратегически ход поддържа визията за развиване на страната до 2030 на принц Мохамед бин Салман, упорит проект за финансиране на разнообразни планове, вариращи от електрически транспортни средства до футуристични пустинни градове, основно посредством Фонда за обществени вложения (PIF). Държавният фонд от $925 милиарда, откакто понижи някои от огромните си планове, в този момент има за цел да изостри фокуса си, с цел да прокара визията напред.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР