Саудитска Арабия си върна $35 млрд в кампанията срещу корупциятаСаудитските

...
Саудитска Арабия си върна $35 млрд в кампанията срещу корупциятаСаудитските
Коментари Харесай

Саудитска Арабия си върна $35 млрд в кампанията срещу корупцията

Саудитска Арабия си върна $35 млрд в акцията против корупцията
Саудитските управляващи са съумели да върнат на страната $35 млрд разхитени средства в хода на акцията за битка против корупцията, при която бяха задържани десетки членове на кралското семейство.

Това разгласи престолонаследникът Мохамед бен Салман Ал Сауд в изявление за организация „ Блумбърг ”. Принцът добави, че към 40% от заграбеното е било възмездено в брой и към 60% посредством предоставени активи на страната. Той добави, че антикорупционната акция ще завърши след към две години. В миг зад решетките остават 8 хипотетични рушветчии.

През януари управляващите обявиха, че са завършили следствия против десетки високопоставени жители на кралството. Мнозинството арестувани се съгласили на извънсъдебно съглашение. Делата на 95 заподозряни ще бъдат предадени на прокуратурата, те ще бъдат изправени пред съда.

Общо са били разпитани 300 души, като 95% от тях се съгласили на договорка, предавайки на управляващите свои активи поради нанесените вреди, достигнали през последните години $100 милиарда /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР