Саудитска Арабия ще плати рекордните 150 милиона долара, за да

...
Саудитска Арабия ще плати рекордните 150 милиона долара, за да
Коментари Харесай

Рекорд: Саудитска Арабия вади 150 милиона долара за боксов екшън Фюри-Джошуа

Саудитска Арабия ще заплати рекордните 150 милиона $, с цел да одобри супер конфликта сред Тайсън Фюри и Антъни Джошуа , който ще дефинира първия безспорен международен първенец в тежката категория от началото на века насам.

Двете страни към момента договарят по финалните елементи на контракта, като се чака в околните дни всичко да бъде изчистено и да стане ясно по кое време и къде ще се бият двамата международни първенци от Англия. Миналата седмица промоутърът на Джошуа Еди Хърн призна, че все още най-вероятната дестинация за дуела е Саудитска Арабия , а датата - края на юли или началото на август. Впоследствие стана ясна и повода Хърн да избере петролната страна за хазаин на най-очаквания боксов мач от години насам. От Саудитска Арабия са отправили неустоима оферта на Фюри и Джошуа - 150 милиона $, единствено с цел да одобряват дуела. В тази сума не влизат парите, които ще бъдат извоювани от телевизионно лъчение и реклами, както и от продадени билети, само че приходите от тях ще бъдат за домакините.

В изявлението си от предходната седмица Хърн загатна, че работи по обезпечаването на изключителна договорка със Саудитска Арабия и екипът на Хърн ще се убеди в това, когато види финалната оферта. Промоутърите на Циганския крал обаче не са уверени, че това е действителната оферта. " Ще го допускам, щом го видя черно на бяло. Всеки ден ми споделят, че договорът е в пощата и пътува към нас, само че към момента не е дошъл ", сподели Франк Уорън, ко-промоутър на Фюри. " На Тайсън му писна от мотаене. Той желае да се бие през юни или юли и това ще стане, в случай че мачът с Джошуа не бъде организиран напълно скоро. Всички желаеме този мач и работим за него, само че офертата към момента не е пристигнала ", добави той.

" Каквато дата ни дадат от мястото, ще я приемем. Някой заплаща доста пари, тъй че би трябвало да го създадем, когато кажат. И двете страни одобриха едно съответно предложение и сега почистваме дребни елементи. 24 юли е грубата дата, само че може да се измести и за началото на август, само че не и по-късно от това ", изясни Хърн в последните дни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР