Саудитска Арабия ще плати на САЩ за разполагане на допълнителни

...
Саудитска Арабия ще плати на САЩ за разполагане на допълнителни
Коментари Харесай

Тръмп: Рияд ще плати за изпращането на наши войски

Саудитска Арабия ще заплати на Съединени американски щати за разполагане на спомагателни военни елементи там, съобщи президентът на Съединените щати Доналд Тръмп пред кореспонденти.

“Изпращаме спомагателни сили в Саудитска Арабия. Саудитска Арабия по мое искане се съгласи да ни заплати за всичко, което вършим, с цел да им помогнем. И ние ценим това ”, сподели той.

Преди това Пентагонът удостовери спомагателното разполагане на 3 000 военнослужещи в Саудитска Арабия, както и спомагателни въоръжения в отговор на офанзивите против петролния бранш на страната. Брайън Хук, специфичен представител на Държавния департамент на Съединени американски щати за Иран, съобщи, че тези сили имат извънредно защитителен темперамент и тяхната задача е да пазят Саудитска Арабия от офанзиви от Иран.

Няколко петролни уреди в Саудитска Арабия бяха ударени на 14 септември. След случая най-големият експортьор на нефт понижи производството си с повече от половината. Йеменски бунтовници хуси, против които се води война арабската коалиция, ръководена от Саудитска Арабия, обявиха, че техните бойци са направили нападението благодарение на дронове. Съединени американски щати обявиха, че няма доказателства за нахлуване от Йемен, и упрекнаха Иран в това. Арабската коалиция, ръководена от Саудитска Арабия, също счита, че Техеран е забъркан в офанзивите. Иран отхвърля изказванията. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР