Саудитска Арабия ще бъде домакин на извънредна съвместна ислямско-арабска среща

...
Саудитска Арабия ще бъде домакин на извънредна съвместна ислямско-арабска среща
Коментари Харесай

На живо: Арабските лидери се събират в Саудитска Арабия, за да призоват за прекратяване на насилието в Газа

Саудитска Арабия ще бъде хазаин на изключителна взаимна ислямско-арабска среща на върха в Рияд в събота, заяви саудитското външно министерство късно в петък, до момента в който войната сред Израел и палестинската въоръжена формация Хамас доближава своята пета седмица. Следете нашия блог онлайн за всички най-нови разработки. Всички часове са парижко време (GMT+1).

Ключови събития от петък, 10 ноември: 

СЗО каза в петък, че 20 лечебни заведения в Газа към този момент не работят. Най-голямата болница в ивицата Газа беше подложена на бомбардировка в петък, заяви Световната здравна организация, добавяйки, че 20 лечебни заведения в палестинския анклав сега са изцяло спрени.

Байдън сподели в петък, че филантропичните паузи са „ стъпка в вярната посока'. Израел се съгласи на филантропични „ паузи “ в своята атака против Хамас в Газа след напън от страна на Съединени американски щати, сподели президентът Джо Байдън, приветствайки „ стъпка в вярната посока “.

Здравни чиновници в управлявания от Хамас анклав обявиха в петък че повече от 11 078 души, в това число 4 506 деца, са били убити от началото на военната интервенция на Израел. Броят на ранените е повишен до 27 490 съгласно здравното министерство на Газа.

(FRANCE 24 с AFP, AP & Reuters)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР