Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените

...
Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените
Коментари Харесай

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с провокации при повишението на цените на петрола посредством редуциране на производството и може да обмисли забележителна смяна в посока към Съединени американски щати, съгласно мнението на енергийния специалист Пол Санки.

В изявление Санки изрече съмнение, че Саудитска Арабия евентуално би могла да промени тактиката си, като усили доста производството, с цел да залее пазара с доставки през първите месеци на 2024 година Този ход не е ориентиран съответно към по-новите производители като Гвиана или Бразилия.

Санки акцентира смисъла на насочването към лицата, вземащи решения в петролната промишленост, като загатна по-специално смисъла на въздействието върху тези, които вземат участие в Пермския басейн – ядрото на шистовия рандеман в Съединени американски щати.

Той изясни, че желанието е да се надмине сегашната разлика в производството на Саудитска Арабия, която е почти 2.5 милиона барела дневно. Чрез евентуално свръхпредлагане на пазара и надлежно намаление на цените на суровия нефт, задачата ще бъде да се направи нефтодобивът в Съединени американски щати недоходоносен, което дейно ще повлияе на финансовата жизненост на бранша – метод, употребен преди този момент от Рияд през 2014 година и 2020 година, с цел да си възвърне контрола върху цените на петрола.

Санки направи паралел сред актуалната обстановка и предходни случаи, като уточни неналичието на взаимност в ОПЕК. Той означи възходящия рандеман на нефт от страни като ОАЕ и навлизането на Иран в каузи на Саудитска Арабия във вноса на недопечен нефт от Китай. Освен това той посочи продължаващото понижаване на търсенето, сходно на наклонността, следена по време на Ковид пандемията.

“ “, означи Санки.

По данни на Администрацията за енергийна информация производството на недопечен нефт в Съединени американски щати бележи забележителен растеж, като неотдавна доближи връх от 13.2 милиона барела дневно. Междувременно на международните енергийни пазари се появиха подозрения по отношение на искреността на уговорката на ОПЕК+ за понижаване на производството. След неотдавнашната среща, на която членовете дадоха обещание да удължат съкращенията, цените на петрола означиха спад.

Макар че Санки се въздържа да разяснява дали има съответни проекти, доказани от саудитски публични лица във връзка с увеличението на производството, той допусна, че дейностите може да са идни.

“ “, показа той.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР