Саудитска Арабия се превърна днес в единствения кандидат за приемане

...
Саудитска Арабия се превърна днес в единствения кандидат за приемане
Коментари Харесай

Само Саудитска Арабия иска Купата на Азия през 2027 година

Саудитска Арабия се трансформира през днешния ден в единствения претендент за приемане на шампионата за Купата на Азия през 2027-а година, откакто Индия отдръпна кандидатурата си. Азиатската футболна конфедерация (АФК) показа в свое изказване, че Индийската футболна федерация се е отказала от кандидатите за домакинство на конкуренцията. Съобщението не даде аргументи за решението на индийците.

През октомври Изпълнителният комитет на АФК съобщи, че Саудитска Арабия и Индия са евентуални домакини.

„ Азиатската футболна конфедерация бе публично известена от Индийската футболна федерация (АИФФ) за решението им да отдръпват своята кандидатура от процеса по желание на хазаин за Купата на Азия през 2027 “, се споделя в изказването на ръководещото звено.

Трикратният победител в шампионата Саудитска Арабия в този момент евентуално ще одобри конкуренцията за първи път в историята. Конгресът на АФК публично ще оповести домакина в столицата на Бахрейн – Манама, през февруари идната година. Саудитите направиха една от най-големите сензации в продължаващото сега Световно състезание в Катар, когато надделяха Аржентина с 2:1 в откриващия си мач. Но отборът не съумя да продължи напред към елиминациите.

Купата на Азия през 2023-а година също ще се организира в Катар. Първоначално за хазаин бе избран Китай, само че страната се отдръпна от вероятно приемане поради ковид. Купата на Азия се организира един път на всеки четири години. Катар завоюва последното издание на конкуренцията през 2019. Тогава хазаин бе ОАЕ.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР