Саудитска Арабия се интересува от инвестиции в петзвездни хотели в

...
Саудитска Арабия се интересува от инвестиции в петзвездни хотели в
Коментари Харесай

Саудитска Арабия иска да инвестира в петзвездни хотели в България

Саудитска Арабия се интересува от вложения в петзвездни хотели в България, както и в други браншове на стопанската система, заяви държавната пресслужба.

" Държавата ви има огромен капацитет освен за вложения в туризма, само че и във всички браншове на стопанската система ". Това сподели на министъра на туризма Николина Ангелкова в Рияд ество султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, принц на Саудитска Арабия и ръководител на Комисията по туризъм и национално завещание на страната.
Ангелкова е на посещаване в Саудитска Арабия с държавна делегация на най-високо ниво, отпред с премиера Бойко Борисов.
Промотираме България като атрактивна туристическа дестинация, уточни ръководителят на саудитската комисия по туризъм.

Ангелкова е показала картата на капиталовите планове в туризма в България. Тя е обърнала внимание на опциите за развиване на разнообразни типове туризъм – СПА, културно-исторически, здравен и морски. Изтъкнала е, че страната става все по-разпознаваема и желана дестинация за висок клас туристи.
Като преимущества за вложителите тя е изредила финансовата и политическата непоклатимост, законовите насърчения за огромните вложители, 10-процентния персонален и корпоративен налог, растежа на стопанската система. " През предходната година броят на визитите на жители от Саудитскаэ Арабия в България бележи растеж от 78% по отношение на 2015 година Регистрирано е и съществено нарастване на пътуванията на българи в арабската страна ", е споделила Ангелкова.

Двамата споделят мнението, че за двете страни ще е от огромна изгода обменът на експертен опит и информация в бранша. Двете страни ще предизвикват разнообразни начинания за взаимно разпространение на културни и исторически забележителности, ще обменят опит в маркетингови планове и реклама в туризма.
Министър Ангелкова предложения принц султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд да се включи в Международния конгрес на международните цивилизации и античните направления към Световната организация на туризма. Форумът ще се организира в България сред 14 и 16 ноември идната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР