Саудитска Арабия се готви да открие първия си магазин за

...
Саудитска Арабия се готви да открие първия си магазин за
Коментари Харесай

Саудитска Арабия отваря първия магазин за алкохол за дипломати

Саудитска Арабия се готви да открие първия си магазин за алкохол в столицата Рияд, който ще обслужва извънредно немюсюлмански дипломати, оповестява Reuters, представени от БТВ.

Клиентите ще би трябвало да се записват посредством мобилно приложение, да получат код за позволение от външното министерство и да съблюдават месечни квоти при покупките си.

Този ход е крайъгълен камък в напъните на кралството, ръководено от саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, да отвори консервативната мюсюлманска страна за туризъм и бизнес, защото пиенето на алкохол е неразрешено в исляма.

Тя е и част от по-широките проекти, известни като Визия 2030, за създаване на стопанска система след края на петролния бранш. Новият магазин се намира в дипломатическия квартал на Рияд - квартал, в който обитават посолства и дипломати, и в него ще бъде " строго стеснен достъпът " на немюсюлмани.

Не е ясно дали други емигранти, които не са мюсюлмани, ще имат достъп до магазина. Милиони емигранти живеят в Саудитска Арабия, само че множеството от тях са мюсюлмански служащи от Азия и Египет. Източник, осведомен с проектите, съобщи, че магазинът се чака да отвори порти през идващите седмици.

Саудитска Арабия има строги закони против използването на алкохол, които могат да бъдат осъдени със стотици удари с бич, депортиране, санкции или затвор, а емигрантите също са застрашени от депортиране. Като част от промените бичуването значително е сменено с присъди за отнемане от независимост. Алкохолът е наличен единствено по дипломатическа поща или на черния пазар.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР