Саудитска Арабия планира да увеличи производството си на петрол до

...
Саудитска Арабия планира да увеличи производството си на петрол до
Коментари Харесай

Саудитска Арабия и Ирак планират да повишат петролния си добив

Саудитска Арабия възнамерява да усили производството си на нефт до над 13 милиона барела дневно до края на 2026 година или началото на 2027 година, сподели министърът на енергетиката на кралството принц Абдулазиз бин Салман Ал Сауд, представен от Ройтерс.

Производството може да се поддържа на това равнище, откакто бъде достигнато, стига търсенето на пазара го изисква, заяви още той на енергийна конференция в Бахрейн.

На същото събитие иракският министър на петрола Ихсан Абдул Джабар Исмаил, съобщи че страната му ще реализира задачите си за произвеждане на недопечен нефт за май и юни. Багдад има за цел да усили добива на черното злато до 6 милиона барела дневно до края на 2027 година, сподели още той.

Ирак, един от най-големите производители на нефт в света и член на ОПЕК, пострада, защото „ неверната пазарна среда “ обезкуражава вложенията в бранша на нефт и газ, добави министърът.

Производствените мощности на иракската петролна промишленост имат потенциала за рандеман на 4,9 млн. барела дневно все още, заяви Ихсан Абдул Джабар Исмаил и добави, че преди края на годината ще бъдат достигнати 5 млн. барела на ден.

Ще се опитаме да покрием търсенето на нефт и да осигурим предложение като ускоряваме вложенията, сподели Исмаил. През интервала 2022 - 2023 година петролният министър чака вложенията в енергийния бранш на Ирак да доближат 17 милиарда $.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР