Саудитска Арабия планира да ограничи износа на петрол под 7

...
Саудитска Арабия планира да ограничи износа на петрол под 7
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ограничава износа на петрол, за да стабилизира пазара

Саудитска Арабия възнамерява да ограничи износа на нефт под 7 милиона барела на ден от идващия месец. Най-големият производител в границите на картела ОПЕК се пробва да стабилизира пазара, откакто за последните три месеца цената на черното злато се срина с 15 %.

Държавната Saudi Arabian Oil Co., позната като Aramco, ще понижи износа към всички райони с общо 700 хиляди барела на ден от идващия месец, споделят източници на Bloomberg. Производството също ще бъде понижено.

За клиентите в Северна Америка кралството ще праща с по към 300 хиляди барела дневно по-малко. За Европа понижението ще бъде още по-голямо. Ограничения на доставките ще има и за Азия, само че по-малко.

Намалението идва макар мощното търсене във всички райони. Кралството можеше да добива по към 10,3 милиона барела на ден, само че е взело решение да ограничи добива и износа.

В петък доставките от сорта брент за октомври се повишиха с 2,06 % до $57,39. Американският еквивалент WTI подскочи с 2,66 % до $52,45.От началото на седмицата обаче брент пада с 6,29 %. От началото на годината спадът е 19,27 %.

Рияд към този момент понижи производството с повече, в сравнение с даде обещание по време на последната среща на Организацията на страните-износителки на нефт. Цените на черното злато обаче продължиха да спадат поради ескалацията на комерсиалната война сред Съединените американски щати и Китай и опасенията, че тя ще премине във валутна такава.

Саудитска Арабия има потребност от по-висока цена на петрола, с цел да стабилизира приходите в държавния бюджет. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР