Саудитска Арабия обяви днес, че е лишила от гражданство сина

...
Саудитска Арабия обяви днес, че е лишила от гражданство сина
Коментари Харесай

Саудитска Арабия обяви, че е лишила от гражданство сина на Осама бин Ладен - Хамза

Саудитска Арабия разгласи през днешния ден, че е лишила от поданство сина на убития водач на Ал Кайда Осама бин Ладен - Хамза, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Съобщението за взетото през ноември предходната година с кралски декрет решение бе оповестено през днешния ден в формалния вестник на Саудитска Арабия.

Американският държавен департамент съобщи през вчерашния ден, че предлага премия до 1 милион $ за информация за местоположението на Хамза бин Ладен, който съгласно Съединени американски щати е основен водач на Ал Кайда.

Хамза, за който се допуска, че е към 30-годишен, е бил при татко си в Афганистан преди офанзивите на 11 септември 2001 година и е прекарал известно време с него в Пакистан, откакто предвожданата от Съединени американски щати инвазия на Афганистан принуди огромна част от управлението на Ал Кайда да избяга в Пакистан, твърди институтът " Брукингс ".

Хамза бин Ладен е представител на по-младото потомство в Ал Кайда, която си съперничи с " Ислямска страна " за почитатели. Той прикани за терористични набези в столици на западни страни и съобщи, че ще отмъсти за гибелта на татко си. Хамза заплаши също по този начин, че Ал Кайда ще извърши набези против намиращи се отвън Съединени американски щати американци и прикани населяващите Саудитска Арабия племена да се обединят с йеменския клон на Ал Кайда за взаимни военни дейности против саудитските управляващи.

Осама бин Ладен беше погубен през 2011 година в Пакистан от американските специфични служби, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР