Саудитска Арабия обяви, че започва за пръв път да издава

...
Саудитска Арабия обяви, че започва за пръв път да издава
Коментари Харесай

Саудитска Арабия става световна туристическа дестинация

Саудитска Арабия разгласи, че стартира за пръв път да издава нов вид визи, които разрешават на чужденците престой в страната с чисто туристическа цел. Това е част от напъните на извънредно консервативното мюсюлманско кралство да се отвори към гости от чужбина и да диверсифицира стопанската система си, заяви Асошиейтед прес.

Министърът на туризма Ахмед Хатиб назова започването на издаване на туристически визи исторически миг и уточни, че чужденците ще могат да се възхитят в Саудитска Арабия на пет обекта, влезнали в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО.

Новите визи ще са едногодишни, позволяващи многократни визити за престой до 90 дни. Туристите от 49 страни (засега не се прецизира кои) ще могат да аплайват за туристически визи онлайн или ще ги получават, когато дойдат в страната, на специфични гишета на летищата.

Гражданите на останалите страни ще би трябвало да подават документи за туристически визи в консулствата или посолствата на Саудитска Арабия преди пътуването.

На осведомителния уебсайт за визовата политика на Саудитското кралство се споделя, че се либерализират и строгите условия към облеклото на дамите - раменете и колената ще би трябвало да са покрити, само че отпада условието да се носи " абая ", черна дреха, покриваща цялото тяло. Подчертава се, че туристките би трябвало да се обличат непретенциозно.

Туристите, които не изповядват исляма, както и до момента няма да могат да посещават светите за мюсюлманите градове Мека и Медина. За чужденците продължава да важи и възбраната за приложимост на алкохол.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР