Саудитска Арабия обяви, че е отпуснала сто милиона долара за

...
Саудитска Арабия обяви, че е отпуснала сто милиона долара за
Коментари Харесай

Саудитска Арабия отпуска сто милиона долара за Североизточна Сирия

Саудитска Арабия разгласи, че е отпуснала 100 милиона $ за стабилизационни планове в Североизточна Сирия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В публикувано през днешния ден изказване на саудитското посолство във Вашингтон се показва, че парите " ще спасят човешки животи, ще улеснят завръщането на разселените сирийци и ще допринесат за това " Ислямска страна " в никакъв случай да не се завръща в Сирия и в прилежащите й страни и да не възнамерява офанзиви против интернационалната общественост ".

От изказването излиза наяве, че парите ще отидат за земеделие, обучение, пътна инфраструктура, почистване на разрушени здания и водоснабдяване на района, който в този момент се намира под контрола на подкрепяните от Съединените щати Сирийски демократични сили.

Съединени американски щати приветстваха отпущането на стоте милиона $ за Североизточна Сирия за нейното стабилизиране, съобщи Ройтерс. Новината за саудитските средства пристигна в миг, когато президентът Доналд Тръмп се пробва да заобиколи Конгреса и да понижи размера на предоставяните американски помощи за чужбина, да вземем за пример за Сирия, Западния бряг и Газа, отбелязва организацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР