Саудитска Арабия обеща да даде 100 милиона долара на военните

...
Саудитска Арабия обеща да даде 100 милиона долара на военните
Коментари Харесай

Макрон: След Ирак и Сирия трябва да спечелим войната срещу терора и в Африка

Саудитска Арабия даде обещание да даде 100 милиона $ на военните сили на страните от групата Г-5 Сахел в Западна Африка, до момента в който Обединените арабски емирства оферират помощ от 30 милиона $.

Това заяви френският президент Еманюел Макрон на конференция с немския канцлер Ангела Меркел, италианския министър председател и африкански водачи, представен от Агенция Франс Прес.

Срещата бе по отношение на дейностите на групата Г-5 Сахел в битката против тероризма, която е формирана от военнослужещи от страните Буркина Фасо, Чад, Мали, Мавритания и Нигер.

Макрон заяви още, представен от АП, че френско звено от 4000 военнослужещи за битка с тероризма към групата Г-5 Сахел ще работи с нови африкански сили за " продобиване на победи " против джихадистите през първата половина на 2018 година

По време на срещата в западната част на Париж френският водач посочи, че " ние би трябвало да спечелим войната против тероризма " в Сахел след успеха над ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в Сирия и Ирак.

Канцлерът Меркел от своя страна сподели, че " ислямският екстремизъм се популяризира. Не можем да чакаме ". Според нея нужни са незабавни дейности за справяне с джихадизма.

Меркел счита, че предоставяната от Германия и други страни помощ за развиване е " безполезна, в случай че хората не могат да живеят в мир ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР