Саудитска Арабия, Обединените Арабски Емирства, Алжир, Египет, Бахрейн и Иран

...
Саудитска Арабия, Обединените Арабски Емирства, Алжир, Египет, Бахрейн и Иран
Коментари Харесай

5 страни производителки на петрол искат да се присъединят към БРИКС

Саудитска Арабия, Обединените Арабски Емирства, Алжир, Египет, Бахрейн и Иран публично желаеха да се причислят към групата на страните от групата на БРИКС, Това се случва тъкмо преди подготовката за годишна среща на страните, което ще е в Южна Африка.

Саудитска Арабия има най-големия ресурс и е най-големият експортьор на нефт в света. 90% от износа на страната е от петрол и съвсем 75% от държавните доходи идват от там.

Общо 19 страни са изразили интерес да се причислят към блока на нововъзникващите пазари на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, съгласно Анил Суклал, дипломат на Южна Африка в групата.
 Нов международен ред? Страните от БРИКС оферират опция на $ и еврото
Нов международен ред? Страните от БРИКС оферират опция на $ и еврото

Новата валута може да бъде подкрепена със злато, редкоземни метали или други активи

" Тринадесет страни публично желаеха да се причислят, а други шест желаеха импровизирано. Получаваме заявки за присъединение всеки ден ", разяснява чиновник пред Bloomberg по-рано тази седмица.

БРИКС ще организира годишната си среща на върха в Кейптаун през първата седмица на юни. Министрите на външните работи и на петте страни членки са удостоверили наличието си.

По данни на Bloomberg се чака БРИКС скоро да надмине страните от Г-7 по упования за стопански напредък. Според разбора страните от Г-7 и БРИКС са съдействали еднообразно за световния стопански напредък през 2020 година, само че представянето на Г-7 в последно време е по-слабо. До 2028 година се чака Г-7 да способства за едвам 27,8% от растежа на международната стопанска система, до момента в който БРИКС ще способства с 35%.

Само преди няколко седмици съветският политик и народен представител в Държавна Дума Александър Бабаков разкри, че БРИКС работи върху създаването на " нова валута ", която ще бъде показана на идната среща на върха на организацията.

В държавите-членки на БРИКС живее 40% от международното население и съставляват към една четвърт от международния Брутният вътрешен продукт.

Интересът на страните от световния юг да се причислят към блока идва в миг, когато от ден на ден държавни управления се отдалечават от щатския $. Доларът към този момент е обезсърчителен за доларизираните стопански системи, поради възходящите лихвени проценти, контролирани от Федералния запас на Съединени американски щати.

Освен това европейският континент е изправен пред възходяща енергийна рецесия, поради наказания, ориентирани към съветските енергийни пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР