Саудитска Арабия, най-големият износител на суров петрол, обяви стартирането на

...
Саудитска Арабия, най-големият износител на суров петрол, обяви стартирането на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия прави приказен екологичен град

Саудитска Арабия, най-големият експортьор на недопечен нефт, разгласи стартирането на екоград " с нула коли, нула улици и нула въглеродни излъчвания " в границите на своята стратегия за футуристично мега развиване NEOM.
Проектът NEOM е на стойност 500 милиарда $ и би трябвало да построи обитаемо място от нулата по живописното крайбрежие на Червено море в кралството.
 2020-а – измежду най-горещите години за две десетилетия 2020-а – измежду най-горещите години за две десетилетия
2020 година продължава наклонността за най-горещите години в последната петилетка, като тя и 2016 година са регистрирани като най-горещите годин...
Престолонаследникът Мохамед бин Салман разкри проектите на град, наименуван " ЛИНИЯТА ", в презентация, излъчена по държавната телевизия. Това ще е " град с милион поданици с дължина 170 километра (105 мили), който съхранява 95 % от природата в границите на NEOM, с нула коли, нула улици и нула въглеродни излъчвания ", сподели той.
" Трябва да трансформираме концепцията за стандартен град във футуристичен ", добави водачът на водещата стопанска система на арабския свят, постоянно класирана измежду най-замърсяващите страни в света.
Принц Мохамед сподели компютърно генерирани изображения на " ЛИНИЯТА ", както и пейзажи на девствени пустини и сини морета.
Градът ще има услуги като учебни заведения, здравни центрове и зелени площи, както и високоскоростен публичен превоз, като пътуването не се чака да отнеме повече от 20 минути от която и да е точка в рамките му.
 Меркел отделя в допълнение 500 млн. евро за запазване на климата Меркел отделя в допълнение 500 млн. евро за запазване на климата
" Всички страни би трябвало да могат да финансират нужните вложения в региона на опазването на климата. Германия има намерение да отпу...
Изкуственият разсъдък ще играе основна роля в града, се споделя в изказването и се прибавя, че " той ще се зарежда от 100 % чиста сила - без замърсяване, осигуряваща по-здравословна и по-устойчива среда за жителите ".
Изграждането на града ще стартира през първото тримесечие на тази година, с финансиране от обществения капиталов фонд - главният инструмент, посредством който кралството диверсифицира стопанската система си оттатък петрола.
Проектът планува да сътвори 380 000 работни места и да способства със 180 милиарда риала (48 милиарда долара) за Брутният вътрешен продукт на кралството до 2030 година
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР