Саудитска Арабия и Кувейт наредиха на гражданите си да напуснат

...
Саудитска Арабия и Кувейт наредиха на гражданите си да напуснат
Коментари Харесай

Саудитска Арабия и Кувейт наредиха на гражданите си да напуснат Ливан

Саудитска Арабия и Кувейт подредиха на жителите си да изоставен неотложно Ливан, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. 

Кувейт разгласи, че ограниченията се вземат превантивно. 

Рияд е разпоредил на саудитските жители, които обитават или живеят в Ливан, да изоставен тази страна поради утежняването на двустранните връзки. На саудитците е предложено да не подхващат пътувания до Ливан.

Ливанският министър председател Саад Харири шокира страната си в събота, когато разгласи от Саудитска Арабия, че подава оставка, тъй като се опасява за живота си. Той към момента не се е завърнал в Ливан.

Междувременно Саудитска Арабия заплаши, че ще третира Ливан като враждебна страна, до момента в който проиранската шиитска формация Хизбула взе участие в ливанското държавно управление.

Днес партията на Харири " Ал Мустакбал " (Бъдеще) го прикани неотложно да се върне в страната, с цел да " възвърне достолепието на Ливан ". В изказването на партията, прочетено от някогашния министър председател Фуад Саниора, се загатва, че Харири е държан в Саудитска Арабия срещу волята му. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР