Саудитска Арабия и други арабски страни са готови да признаят

...
Саудитска Арабия и други арабски страни са готови да признаят
Коментари Харесай

Байдън: Саудитска Арабия е готова да признае Израел

„ Саудитска Арабия и други арабски страни са подготвени да признаят изцяло Израел ".


Това съобщи американският президент Джо Байдън по време на благотворителна вечер, заяви Си Ен Ен.

Той повтори апелите си за " проект след Газа " за Израел, в това число " трен към решение за две страни ".

Забележките отразяват повишената подготвеност на Байдън да призове обществено Израел да усили напъните си за отбрана на палестинските цивилни в Газа.

" Сега няма да встъпвам в детайлности. Но вижте, работя със саудитците и с всички останали арабски страни, в това число Египет и Йордания и Катар. Те са подготвени да признаят изцяло Израел, изцяло да признаят Израел за първи път ", сподели американският държавен глава.

" Но би трябвало да има проект за интервала след Газа и би трябвало да има трен към решение за две страни, не е наложително това да се случи през днешния ден, само че би трябвало да има прогрес и мисля, че можем да го създадем ", сподели той.

Събирането на средства, на което Байдън беседва с някогашните президенти Барак Обама и Бил Клинтън, беше прекратено най-малко четири пъти от протестиращи, като най-малко трима от тях приканиха за неотложно преустановяване на огъня в Газа.

" Това е добре. Оставете ги да си тръгнат. Има прекалено много почтени жертви, израелски и палестински. Трябва да доставим повече храна и медикаменти, доставки за палестинците ", съобщи президентът./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР