Саудитска Арабия екзекутира американски гражданин, осъден за убийството на баща

...
Саудитска Арабия екзекутира американски гражданин, осъден за убийството на баща
Коментари Харесай

Саудитска Арабия е екзекутирала американски гражданин, осъден за убийството на баща си

Саудитска Арабия екзекутира американски жител, наказан за убийството на татко си, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Вътрешното министерство съобщи, че екзекутираният се споделя Бишой Шариф Наджи Насиф, и добавя, че той е пребил и удушил татко си, който е египтянин по народност. Според ведомството наказаният на гибел е употребявал опиати и откакто е лишил живота на татко си, е разчленил тялото му, а преди да бъде задържан, е опитал да убие още един човек.

В известието не се прецизира по какъв начин е бил езекутиран Насиф. В Саудитска Арабия наказаните на гибел нормално биват обезглавявани.

Засега няма коментар от негов юрист и не е ясно дали Насиф е имал адрес в Съединени американски щати.

Няма реакция и от американския Държавен департамент.

Саудитска Арабия е на едно от челните места в света по брой на изтезания за 2022 година, като пред нея по този индикатор са единствено Китай и Иран, по данни на Неправителствени организации „ Амнести интернешънъл “. Макар и през пандемията от ковид броят на изтезанията да понижа, в последните години още веднъж внезапно потегли нагоре.

 

През март 2022 година кралството екзекутира 81 души в еднакъв ден, най-голямата всеобща екзекуция в актуалната история на Саудитска Арабия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР